Turnike sistemlerinde isteğe göre turnikelerin üzerine parmak izi okuyucu; kart okuyucu veya yüz tanıma okuyucuları monte edilebilir. Özel ya da kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan turnike çeşitleri; tripod turnikeler, optik turnikeler, swing gate ve küpeşteler olarak adlandırılır. Aynı zamanda kalabalık grupları karşılamak ve güvenlik altına almak amacıyla stadyum gibi alanlarda kullanılmak üzere özel tasarlanmış tam boy (kafes) turnikeler tasarlanmıştır.
Müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına göre sunduğumuz turnike sistemlerinden geçiş yapan kişilerin bağımsız biçimde uzaktan geçiş izni ile geçişi sağlanır. Turnikeler üzerine monte edilebilen kart okuyucuları isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak her iki yönde de monte edilebilir. Turnikeler paslanmaz çelikten üst tabla ya da yan panel seçenekleri ile müşteriye özel olarak tasarlanır ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilen seçenekler sunar.
Optik Hızlı Geçiş Turnikeleri
Hızlı Geçiş Turnikeleri bankalar ve holdingler gibi lükslük ve prestijin ön plana çıktığı yerlerde, hızlı ve yoğun ziyaretçi-personel girişlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hızlı Geçiş Turnikelerinde mimar ve dekoratörlere farklı modeller yapabilme şansı verilmiştir.
Ağaç, mermer, granitin yanında deri ve çeşitli ceviz, meşe, zeytin kaplamalar kullanılarak çok lüks çözümler ve kendilerine özel dekorasyonlar gerçekleştirilir. Bu turnikeler bir koridor oluşturur. Bu koridorun ortasında camdan veya pleksiglastan geçişi enegelleyen bir perde/kanat vardır. Ziyaretçi kartını okuttuğunda bu perde/kanat açılır. Ziyaretçi aradan geçerken koridordaki sensör algılayıcılar kart okutan kişinin geçmesine izin verirken arkadan kartını okutmadan bir kişi daha geçmesi durumunda perdeyi aniden kapatır ve alarm çalar. Ancak ani kapatma esnasında kaçakta olsa insana bir tehlike oluşturacaksa kanat kapanmaz ama alarm çalarak güvenliği ikaz eder.
Kanatlar açısal hareket ederek açılıp-kapanır. Bu modellerin üst kısımları paslanmaz çelik, mermer veya granit olabilir. İstenirse cilalı kaplamalı ağaç ta olabilir. Standart modellerimizde koridor yanları genellikle siyah pleksiglas veya paslanmaz çeliktir. Ayrıca koridor boylarını 2 metreye çıkartarak geçiş sistemi şu şekilde değiştirilebilir;
Kanatlar devamlı açıktır. Ancak kart okutmadan geçmek istendiğinde aniden kapanır. Bu sistem çok yoğun geçişler için idealdir. Ancak insanlar arada bir engel görmediğinden bilgisizlik yüzünden geçmek ister. Bu sebepten dolayı bu sistem firmanın kendi personeli için çok uygun olur ve kart okuma algılayıcılarının hızı kadar hızlı geçiş yapabilir.
- Elektrik kesintilerinde turnikeler serbest geçişe izin verir. Bu yasal bir mecburiyettir. Ancak elektrik kesildiğinde kilitli kalması istenirse, müşterinin yazılı talimatıyla opsiyonel olarak sağlanır.
- Turnikeler tek veya çift yönlü geçiş yapabilir. Bu geçişler kontrollü veya serbest olabilir. Her iki geçişi de kart okuyucu kontrollü olsa bile belli zamanlarda giriş veya çıkışı son kullanıcı serbest bıraktırabilir.
- Turnikenin dönüş yönü (giriş ve çıkış için) dahili algılayıcılar tarafından belirlenir.
- Yangın ve deprem gibi çok hızlı kaçış istenildiğinde opsiyonel olarak firmanın; Yangın veya deprem alarm sisteminden aldığı bir kontakla turnikenin kanatları yana kayar. Böylelikle serbest geçiş sağlanır. Aynı şekilde protokol geçişlerde bir düğmeye basılarak kanatlar açılır ve özel ziyaretçilerin serbest geçişi sağlanır.
- Sensör algılayıcıları sayesinde kaçak geçişlerde perdeyi kapatır ve alarm çalarak güvenliği ikaz eder. Ancak ani kapatma esnasında kaçakta olsa insana bir tehlike oluşturacaksa kanat kapanmaz ama alarm çalarak güvenliği ikaz eder.
OPSİYONLAR
Granit, Ahşap veya Mermer Üst Tabla
Kanat Üzeri Logo Kazıma
Kanat Led Işıklar
Uzaktan Kumanda Ünitesi
Paslanmaz Çelik Okuyucu Aparatı
Sticker
Paslanmaz Çelik Okuyucu Ayağı
Paslanmaz Çelik Alt Tabla
Sayaç
Tripod Bel Turnikeleri
Turnike iç ve dış mekanlara uygun olarak dizayn edilmiştir. Ancak aşırı nem ortamında veya çok tozlu bölgelerde çalıştırılacaksa siparişte belirtilmek şartıyla opsiyonel olarak çözüm üretilir. Turnikeler tek veya çift yönlü geçiş yapabilir. Bu geçişler kontrollü veya serbest olabilir. Her iki geçişi de kart okuyucu kontrollü olsa bile belli zamanlarda giriş veya çıkışı son kullanıcı serbest bıraktırabilir.
Elektrik kesintilerinde turnikeler serbest geçişe izin verir. Bu yasal bir mecburiyettir. Ancak elektrik kesildiğinde kilitli kalması istenirse, müşterinin yazılı talimatıyla opsiyonel olarak sağlanır. (Hep öyle kalır) Turnikenin dönüş yönü (giriş ve çıkış için) dahili algılayıcılar tarafından belirlenir.
Turnikelerin geçişten sonra merkezlenmesi mekanizmanın özelliği dolayısıyla mekanik olarak yay ve hidrolik darbe sönümleyici vasıtasıyla mekanik ve yumuşak bir şekilde gerçekleşir. Yangın ve deprem gibi çok hızlı kaçış istenildiğinde opsiyonel olarak firmanın; Yangın veya deprem alarm isteminden aldığı bir kontakla turnikenin ön kolu düşer veya yana kayar. Böylelikle serbest kaçış sağlanır. Aynı şekilde protokol geçişlerde bir düğmeye basılarak ön kol düşürülüp özel ziyaretçilerin serbest geçişi sağlanır.
Göbek ve Kollar: Göbek alüminyum dökümdür. Kollar polisajlı parlak alüminyum malzemedir. Geçişlerde doğal olarak elbise yani kumaş sürtünür. Bu binlerce defa tekrarlandığında kollar baştan mat olarak yapılmışsa kumaş sürtünmesi dolayısıyla bir kısmı parlar ve ilerde hoş bir görüntü oluşturmaz.
OPSİYONLAR
Düşen Kol Mekanizması
Paslanmaz Kollar
RS232 Haberleşme Birimi
Turnike üstü Koruyucu Kılıf
Turnike alt pleyt (seyyar kullanımlar)
Kaçak Geçiş İhbar Sistemi
Uzaktan Kumanda Ünitesi
Pleksili Okuyucu Montaj Kiti
Okuyucu Montaj Aparatı
Termostatlı Isıtıcı
Sayaç
Boy (Stad) Turnikeleri
Boy turnikelerinin ilk görünen özelliği insanların altından veya üstünden atlayamayacağı şekilde boyutlandırılmış olmasıdır. Ayrıca bu turnikelerde estetikten ziyade sağlamlık ön plana alınmıştır. Turnike iç ve dış mekanlara uygun olarak dizayn edilmiştir. Ancak aşırı nem ortamında veya çok tozlu bölgelerde çalıştırılacak ise siparişte belirtilmek şartıyla opsiyonel olarak çözüm üretilir.
Turnikeler tek veya çift yönlü geçiş yapabilir. Bu geçişler kontrollü veya serbest olabilir. Her iki geçişi de kart okuyucu kontrollü olsa bile belli zamanlarda giriş veya çıkışı son kullanıcı serbest bıraktırabilir.
Elektrik kesintilerinde turnikeler serbest geçişe izin verir. Bu yasal bir mecburiyettir. Ancak elektrik kesildiğinde kilitli kalması istenirse, müşterinin yazılı talimatıyla opsiyonel olarak sağlanır.
Turnikenin dönüş yönü (giriş ve çıkış için) dahili algılayıcılar tarafından belirlenir. Turnikelerin geçişten sonra merkezlenmesi yay ve hidrolik darbe sönümleyici vasıtasıyla mekanik ve yumuşak bir şekilde gerçekleşir.
Başlıca Kullanım Yerleri
- Ceza Evleri: Giriş - çıkışlara boy turnikesi konulması halinde bu turnikeden geçiş izni olmayan hiç kimse giremez ve çıkamaz. Burada kapı güvenliğinden sorumlu insanların boş vermesi veya dikkatsizliğinin rolü yoktur. Çünkü bu turnikeler kart okuyucularla çalışır. Dolayısıyla kapıdan çıkış müsadesi verenin hangi gün, hangi saat ve dakikada geçiş izni verdiği elektronik ortamda bilgisayarlar tespit eder. Ayrıca bu turnikeler insan gücü ile açılamayacak kuvvette imal edilmiştir veya edilmelidir.
- Stadyum ve Spor Tesisleri: Bu tesislere giriş için pahalı bir bilet almak ve bu bileti temin etmek gibi bir zorunluluk vardır. Dolayısıyla bu girişlerde insan gücüyle kırılmayacak kuvvette bir kapı ve insanın kendini tehlikeye atmasına göze almasına rağmen geçemeyeceği bir sistem oluşturulmuştur.
- Çok Katlı İş Merkezleri: Garaj girişlerinde genellikle 3 kollu boy turnikeleri kullanılır. Üç kollu turnikelerde geçiş rahattır. Bunun dezavantajı aynı anda 2 kişinin geçebilmesidir. Ama burada geçen insanın bir ödeme yükümlülüğü yoktur. Burada ana prensip garajdan plazalara giren kimsenin giriş müsadesinin olmasıdır. Giriş müsadesi olan yetkili kişi arkadaşınıda geçirir. Boy turnikeleri buna benzer sadece geçiş izni olanın geçmesi istenilen her yerde kullanılır. Ayrıca bir alanı, salonu, mesela metro istasyonları sahasında aşırı kalabalığı azaltmak içinde kullanılır. Bu turnikelerde giriş için kart okuma zorunluluğu yoktur. Ama geçiş tek tek olacağı için yığılmaların önüne geçilir. Bu çeşit sistemlerde uzaktan kumanda ile turnikeler kilitlenerek metronun taşıma kapasitesine göre istasyona kontrollü sayıda yolcu alınır.
OPSİYONLAR
LTF-HT – Termostatlı Isıtıcı
LTF-CT – Elektronik Sayaç
LTF-NO – Manuel Kullanım
LTF-RI – Kart Okuyucu Yerleşimi
VIP Geçiş Turnikeleri
VIP geçiş turnikelerde gövde de AISI 304 kalite paslanmaz çelik kullanılmıştır. Dahili ve harici mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. VIP geçişlerle beraber engelli ve malzeme geçişleri için de kullanıma elverişlidir.
İstenildiğinde pleksiglass veya cam kanat üzerine “dur”, “geç” ve “engelli” işaretleri eklenir. Motorlu küpeşteler 220 Vac ile çalışır. Dahili gerilimi 24 Vdc dir. Küpeştenin açılması için kuru kontak verebilen herhangi bir access kontrol ürünün kullanılması yeterlidir. Bundan sonra VIP Swing gate turnike motoru sayesinde otomatik açılır. Turnike içerisindeki elektronik kartı sayesinde ayarlanabilen bir süre sonra kendi otomatik kapanır ve kilitlenir. Kapanma ve açma esnasında araya bir insan veya nesne girerse arada kalan insan veya nesneye zarar vermez, motor debriyajı sayesinde belirli bir kuvvetle iterek, kaydırır.
Tüm Turnikelerin TSE ve CE belgeleri mevcuttur. Turnike iç ve dış mekanlara uygun olarak dizayn edilmiştir. Ancak aşırı nem ortamında veya çok tozlu bölgelerde çalıştırılacak ise siparişte belirtilmek şartıyla opsiyonel olarak çözüm üretilir.
Elektrik kesintilerinde turnikeler serbest geçişe izin verir. Bu yasal bir mecburiyettir. Ancak elektrik kesildiğinde kilitli kalması istenirse, müşterinin yazılı talimatıyla opsiyonel olarak sağlanır.